Mat & dryck

 

Kockarnas Kamp

Vi känner till Tv-programmet där kända kockar ställs mot varandra i “kockiga” utmaningar. Där egenskaper som precision, snabbhet, stresstålighet och kanske lite tur avgör vem som är bäst. Fullt så ”blodig” är inte aktiviteten Kockarnas Kamp på Friibergh. Detta är framför allt en rolig teamaktivitet där deltagarna med fördel hjälper varandra samtidigt som man kan briljera med både fix och trix. Våra kockar håller i taktpinnen och styr upp en gemytlig och matnyttig aktivitet med hög puls.

Pris: 595 kr/person
Deltagare: 6 – 16 personer,
Tidsåtgång: ca 45-60 minuter

Smakresan

Under denna aktivitet är det bra om dina sinnen är vässade. Ni kommer nämligen att passera olika stationer där ni ska svara på frågor genom att smaka, lukta, se och/eller känna. Ni delar in er i lag eller tar er igenom aktiviteten individuellt. Under er middag går vi tillsammans igenom de rätta svaren och den eller de som har kammat hem flest rätta svar får självklart ett diplom. Detta är en aktivitet som passar alla och är ett trevligt sätt att inleda kvällen på.

Pris: 395 kr/person
Deltagare: 8 – 40 personer
Tidsåtgång: ca 45 minuter

Vin- eller champagneprovning

Provning hålls av en av våra sommelierer som blir er ciceron i vinets värld där ni får en grundutbildning.

Pris: från 5 885 kr exkl. dryck upp till 30 personer. Vid fler deltagare tillkommer 125 kr/person
Deltagare: upp till 100 personer
Tidsåtgång: ca 1,5 timme

Vinprovning med klurigheter

Detta är en rödvinsprovning där vår VD, gästgivare och tillika sommelier Michael Hallbäck håller i taktpinnen. En rolig aktivitet där han kombinerar vinprovning med olika kommunikationsövningar. Ni delas in i grupper och deltar aktivt i att lösa Michaels klurigheter.

Pris: från 5 885 kr exkl. dryck upp till 30 personer. Vid fler deltagare tillkommer 125 kr/person
Deltagare: upp till 100 personer
Tidsåtgång: ca 1,5 timme

Chokladprovning

Pris: 5 885 kr + 245 kr/person inklusive råvaror & tillbehör. Pris är exklusive moms.

Lakritsprovning

Pris: 5 885 kr + 245 kr/person inklusive råvaror & tillbehör. Pris är exklusive moms.

Olivoljeprovning

Pris: 5 885 kr + 245 kr/person inklusive råvaror och tillbehör. Pris är exklusive moms.

Smakpaletten

Lär er mer om våra fem grundsmaker i kombination till vin.
Pris: 5 885 kr + 245 kr/person inklusive smakprover av äpple, citron, endiver, ädelost, tomat och bröd. Kostnad för dryck tillkommer. Pris är exklusive moms.

Sill & brännvinsprovning

Pris: 5 885 kr + 245 kr/person inklusive fyra sorters sill och tillbehör. Kostnad för dryck tillkommer. Pris är exklusive moms.

Te & kaffeprovning

Pris: 5 885 kr + 215 kr/person inklusive fyra sorters te och fyra sorters kaffe.

Årets utomhuskockar

För oss innebär matlagning en möjlighet att umgås och lära känna människor under trevliga och avslappnade förhållanden. Att detta sker under primitiva förhållanden och över öppen eld gör upplevelsen extra speciell. Råvarorna håller högsta kvalitet och kan anpassas efter era önskemål. Gruppen delas in i lag om max sex personer. Varje grupp tilldelas utrustning och råvaror och skall med dessa komponera och tillreda en två- eller tre- rätters middag. Under tiden som deltagarna avnjuter middagen bedömer vår jury de tävlande lagens bidrag. Allt avslutas med en prisceremoni där vi korar Årets utomhuskockar.

Pris: 1 395 kr/person ex. moms
Minimipris: 25 000 kr
Antal deltagare: 8-120 personer
Tidsåtgång: 4 timmar